Kırmızı Et Üretimi Arttı
TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) 2016 Nisan- Haziran dönemi kırmızı et üretimi istatistiklerini açıkladı. Yayınlanan raporda, kırmızı et üretiminin bir önceki döneme göre yüzde 13,5, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,1 oranında arttığı görüldü. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 153 bin ton olarak gerçekleşti.
Sığır eti üretimi 243 bin ton, koyun eti üretimi ise 23 bin ton olarak tahmin edildi. Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 16,9, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5,8 arttı. Koyun eti üretimi ise bir önceki döneme göre yüzde 9,6 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,7 oranında azaldı.