SON DAKİKA

Farklı Tatların Ödemiş’teki Adresi


Ödemiş’te 8 yıldır hizmet veren Edeler Pastanesi Kahramanmaraş’a özgü farklı tatları Ödemişliler ile buluşturuyor.


Son yıllarda özgün kalite niteliklerine sahip Dondurmam Gaymak Maraş Dondurmasını Kahramanmaraş’tan Ödemiş’e getiren Edeler Pastanesi’nde salep, waffle, fondü, baklava, künefe gibi ürünlerde yer alıyor.


Kahramanmaraş’tan Ödemiş’e…


Kendiside bir Kahramanmaraşlı olan Edeler Pastanesi işletme sahibi Fidan Tanır; Maraş dondurmasını diğer dondurmalardan ayıran özellikten bahsederek “Bir defa Maraş dondurması gerçek keçi sütünden yapılıyor. Hakiki salep kullandığı için ve meyveli olan dondurmalarda gerçek meyveler kullandığı için farklı. Zaten diğer dondurmalarla Maraş dondurması arasındaki lezzet farkını hemen hissedersiniz. Kahramanmaraş’tan Ödemiş’e Maraş dondurmasını getiriyorum. Dondurmamız hakiki gerçek dondurmadır. Dondurmanın yanında salep, waffle, fondü, baklava, künefe gibi ürünlerimizde mevcut. İşletmemizde üretimi kendim yapıyor hem de satışa sunuyorum.  ”


Kış günlerinde doğal salep keyfi yaşatıyor


Kış günlerin vazgeçilmezi doğal salep keyfini Ödemişlilere yaşatan işletme sahibi Fidan Tanır “ Kış mevsiminin de gelmesiyle salep satışımız başladı. Yine Kahramanmaraş’tan özel olarak  getirdiğim doğal salep tozunu sıcak süt ile buluşturarak müşterilerime sunuyorum. Kış mevsimlerinin vazgeçilmezi olan doğal hakiki salebimizin tadına bakmaları için herkesi işletmemize bekliyorum” dedi.


Sağlık çalışanlarına %20 indirim


Akıncılar Mahallesi, Saraçoğlu Caddesi No:3/A adresinde Ödemişlilere hizmet veren Edeler Pastanesi’nin sağlık çalışanlarına alışverişlerinde sağlık kartlarını gösterdikleri takdirde %20 indirim uygulaması aynı zamanda vatandaşlardan beğeni topluyor.


Maraş dondurması nedir? Nasıl yapılır?


Kendine özgü eşsiz damak tadıyla tarih içinden gelen bir lezzet geleneğidir. Bu tadın yolculuğu birkaç asır öncesinden başlayarak günümüze kadar gelmiştir. Maraş Dondurmasının doğuşu; Maraş’ta Karsambaç adı verilen karışımın keşfiyle başlar. Karsambaç; Ahır dağının güneş görmeyen vadi aralıklarından kıştan saklanan kar tabakalarının, sıcak yaz günlerinde çeşitli meyve özleri ve özellikle üzüm pekmezinin karıştırılması ile elde edilen soğuk yaz tatlısıdır. Bu tatlı, zamanla süt ve sahlep karışımı ile denenerek bu günkü Maraş Dondurmasına dönmüştür.


Maraş Dondurmasının lezzetindeki farklılık kullanılan doğal besin kaynaklarından geliyor. Özellikle Ahır dağı yamaçlarındaki zengin bitki ve çiçek türleri ile, özellikle kekik, keven ve yabani orkidelerle beslenen keçilerin sütüne dönüşen aromalarda gizli. Ayrıca bir doğa mucizesi olan sahlebin ilavesi ile Dünya’da benzeri olmayan o enfes tat meydana geliyor.