SON DAKİKA

Ödemiş'teTübitak Proje Yarışması İçin Heyecanlı Bekleyiş


Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Lisesi öğrencileri her yıl olduğu gibi bu yılda TÜBİTAK Lise Öğrencileri Arası Proje Yarışmasına katıldı.

TÜBİTAK`ta ses getirmeye başladıkları ilk yıldan bu güne kadar geçen 10 yıllık süreçte pek çok başarıyı göğüslediler. Bu yılda her zamankinden daha bir heyecanlı daha bir gayretle çalıştılar. Bu eğitim öğretim yılı içerisinde de danışman öğretmenleri felsefe öğretmeni Zerrin GÜNGÖR ile birlikte çalışarak TÜBİTAK Lise Öğrencileri Arası Proje Yarışmasına 4 alanda toplam 10 proje üreterek başvuru yaptılar.

Okul müdürü İlhan Koca " TÜBİTAK proje yarışmasına hazırlanıp katılamk bir anlamda okulumuzda geleneksel bir durum haline geldi. Öğrencilerimiz gerek sosyal sorumluluk projeleri ile gerekse gerçekleştirdikleri bilimsel projelerle, yaşamın ayrı yönlerindeki sorunları ele alarak toplumsal yaşamda farkındalık yaratmayı başardıkları gibi bilimsel bakış açısı kazanabilmek ve kendini geliştirmek anlamında çok kazanım elde etmekteler."dedi

Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Lisesinde bu yıl 5.'si açılacak olan TÜBİTAK Bilim Fuarı hakkında da bilgi veren Koca; "Okulumuzda her yıl öğrencilerimiz için açmış olduğumuz TÜBİTAK Bilim Fuarı`nın da bu yıl 5. sini açacağız. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Arası Proje Yarışması başvurumuz kabul edildi. Toplamda 20 proje ile 40 öğrenci fuara hazırlanıyor. Fuarda sergilenecek olan projelerin tamamı araştırma projesi kapsamında yer alıyor Projelerde emek harcayan tüm öğrencilerimizle birlikte proje danışman öğretmenimiz Zerrin Güngör`ü kutlar, başarılar dilerim." dedi.

TÜBİTAK Bilim Fuarı Proje danışman öğretmeni Zerrin Güngör;" Proje üretebilmek ve proje çalışmalarında yer almak, öğrencilerimizin almış olduğu eğitimi uygulamalı hale dönüştürmesini sağladığı gibi, akademik ve kişisel pek çok kazanım elde etmesini sağlamakta. Proje çalışmalarında öğrenciler üstün bir gayret göstererek çok yol kat ettiler. Sosyoloji, psikoloji, Türk Dili ve Edebiyatı ve Değerler Eğitimi alanında toplam 10 proje ürettik. Aslında bu eğitim öğretim yılı içersinde 20 projeyle çalışmaya başladık. Fakat yarışmanın başvurusuna kadar 10 projeyi öğrencilerim tamamlamış olacak. Geri kalan projelerle de 2018 yılı TÜBİTAK Proje Yarışması`na katılacağız. Öğrencilerimin ortaya çıkarmış oldukları her bir çalışma, içinde yaşamış olduğumuz coğrafyanın ayrı bir fotoğrafını çektiği gibi çeşitli sorunlara da öneriler getirilmesine vesile olmaktadır. Her bir öğrencimi verdikleri emek için kutluyorum."dedi.

Yarışmaya katılacak olan proje ve katılacak olan öğrencilerle alakalı bilgi veren Güngör; "
"Sosyoloji Alanı;
1- "Olmalı" larla ördüğümüz bir kafes içerisinde mi yaşıyoruz? Kübra Dermenci- İrem Oruç- Türkiye geneli 20 ilden veri alarak gerçekleştirilmiş bir çalışmadır.
2- Yaşamımızın her noktasında ki cinsiyet temelli ötekileştirme- Burcu Orhan- Gözde Erek
3- Müziksiz Mekanlar - Kaan Uykun - Saadet Korkmaz
4- Lise öğrencilerinin eğitim yaşamımızı değerlendirmesi- Pervin Şen - Huriye Sürek
5- Organ Bağışı - Ayşe Emel - Buse Uysal
Psikoloji Alanı;
1- Çocuk parkları çocuklarımızın hayal gücünü öldürüyor mu?- Zeynep Akın - Zeynep Adagüme
2- Keşkelerle Mi Yaşıyoruz?- Hazal Ekin Yılmaz- Aslı Tutuğ
Değerler Eğitimi Alanı;
1- Masalların Değerler Eğitimi Çerçevesinde İncelenmesi- Berna Vanlı - Esmanur Abacılar
Türk Dili ve Edebiyatı;
1- Ödemiş ve Çevresinde Ki Efsaneler: Huriye Sürek - Yasemin Donma
2- Atasözleri ve Deyimlerimizin Değerler Eğitimi Çerçevesinde İncelenmesi: Pınar Aktürk - Melis Kuyucu" dedi.

özlem yamantürk