Hülya`nın Cephesinden
Ülkemizin yemek kültürü tartışılmaz bir boyutta.
Bu boyut
zaman zaman “Yemekteyiz” ve “Master Chef” gibi yabancılarda kalsa daha iyi
olabilecek formatların bizim usul uygulamalarıyla gündeme gelmiş olsa dahi ben
yine de, isterse sofraya kuş sütüyle marine edilmiş bir ana yemek getirse bile
“bir puan” alan bahtsız yarışmaları hatırlamak istemiyorum.
Dünyada sadece şehir ismiyle anılan tek mutfak olan
“Gaziantep mutfağı” gibi bir gurura sahibiz ama bakın yine hafızam bana acı
oyunlar oynuyor; kaşıkları elinin tersiyle fırlatan aşçılardan elimizde
not defteri tarif almaya çalıştık.
Aşçılıktaki başarımız konusunda son zamanlarda beni en çok
heyecanlandıran ise 2017 Oscar ödül töreninin yapıldığı gecede yemekleri
hazırlayanlar arasında Türk bir aşçının oluşuydu.
Oscar gecesi helal yemek mutfağının sorumlusu olan Yiğit
Mirzaoğlu, Doğu kültürüne has yemekler çıkartarak duyumlara göre Leonardo Di
Caprio’ya deyim yerindeyse parmaklarını yedirtmiş..
Yeni nesil gastronomik seviyesi yüksek ve en rafine
lokantalarda iyi işler çıkartan aşçılara sonraki yazımda devam edeceğim.
Bu ana yemekten önceki aperatif olsun..