SON DAKİKA

Hülya`nın Cephesinden


Ülkemizin yemek kültürü tartışılmaz bir boyutta.

Bu boyut zaman zaman “Yemekteyiz” ve “Master Chef” gibi yabancılarda kalsa daha iyi olabilecek formatların bizim usul uygulamalarıyla gündeme gelmiş olsa dahi ben yine de, isterse sofraya kuş sütüyle marine edilmiş bir ana yemek getirse bile “bir puan” alan bahtsız yarışmaları hatırlamak istemiyorum.

Dünyada sadece şehir ismiyle anılan tek mutfak olan “Gaziantep mutfağı” gibi bir gurura sahibiz ama bakın yine hafızam bana acı oyunlar oynuyor;  kaşıkları elinin tersiyle fırlatan aşçılardan elimizde not defteri tarif almaya çalıştık.

Aşçılıktaki başarımız konusunda son zamanlarda beni en çok heyecanlandıran ise 2017 Oscar ödül töreninin yapıldığı gecede yemekleri hazırlayanlar arasında Türk bir aşçının oluşuydu.

Oscar gecesi helal yemek mutfağının sorumlusu olan Yiğit Mirzaoğlu, Doğu kültürüne has yemekler çıkartarak duyumlara göre Leonardo Di Caprio’ya deyim yerindeyse parmaklarını yedirtmiş..

Yeni nesil gastronomik seviyesi yüksek ve en rafine lokantalarda iyi işler çıkartan aşçılara sonraki yazımda devam edeceğim.
Bu ana yemekten önceki aperatif olsun..