BADEM’DEN GÖLCÜK SALVOLARI - CHP’li meclis üyelerine ve Büyükşehir’e yüklendi!
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Gölcük Yaylası ve Kırkoluk’taki çalışmaları inceledikten sonra düzenlediği basın toplantısında CHP meclis grubuna ve İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimine sert mesajlarla yüklendi. MHP’li meclis üyeleri de CHP grubunun meclisteki tutumunu eleştirdi.
PROJELERİ YERİNDE İNCELEDİ
Bozdağ Mahallesi yakınlarında Kırkoluk’un taşınacağı alanda İller Bankası kredisiyle başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mahmut Badem daha sonra Gölcük’e geçerek Karşıyaka Mevkii ve Örselli Mevkii’ndeki 5 kilometrelik asfalt çalışmaları, Sabahattin Şenocak Kiraz Bahçesi’nde oluşturulan yeni piknik alanı ve göl kıyısındaki ikinci etap rekreasyon çalışmalarının son durumunu takip etti.
Esaslı onarım karşılığı kiralanması Belediye Meclisi’nden oyçokluğuyla geçen Gölcük Otel’de basın toplantısı düzenleyen Başkan Mahmut Badem’e AK Partili ve MHP’li belediye meclisi üyeleri de eşlik etti.
Başkan Badem basın toplantısı öncesi Gölcük`te devam eden belediye çalışmalarını gezdi |
“DERSİMİZE ÇOK İYİ ÇALIŞTIK”
Mecliste AK Partili ve MHP’li üyelerin kabul oyu, CHP’li üyelerin ise ret oyu verdiği Gölcük Otel’in esaslı onarıma karşılık kiralanması işine değinen Badem, “Eylül sonuna dek ihale yapılıp yer teslimi planlanıyor. Standarttan asla taviz vermeyeceğiz. Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası’nın da destekleriyle gerçekleştireceğiz. Dersimize çok iyi çalıştık. Proje hayata geçirildiğinde Ödemiş’in ihtiyaç duyduğu, ilçeye enerji kaynağı olacak bir konaklama tesisimiz olacak. Toplumsal konsensüs sağlayacak şekilde hareket ediyoruz. Standarttan asla taviz vermiyoruz. Kış bahçesinden, modern görünüme sahip odaları ve dış cephesine dek albenisi olan bir yere dönüşecek. Biz belediye kaynaklarını buraya harcamak yerine halkın geneline hitap eden, daha çok ihtiyacı hissedilen projelere aktarmanın derdindeyiz” dedi.
“HER ŞEY ŞEFFAF”
CHP grubunun verdiği ret oyuna anlam veremediğini kaydeden Badem, “Encümen huzurunda, basına da açık olan, gazete ilanlarıyla duyurulacak bir ihaleyle Ödemiş’in böyle bir tesisi kazanmasına niye karşı çıkıyor anamuhalefet? Her şey şeffaf. AK Partili ve MHP’li meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. CHP meclis grubu sonrasında kamuoyundan gelen tepkiler üzerine açıklama yollamak zorunda kaldı. ‘Fiyatı belli değil’ diye itiraz ediyorlar. Soruyorum; çıkılacak ihalenin bedeli ortada konuşulur mu? Muhalefet etmiş olmak için muhalefet olmanın anlamı yok. Encümende iki partinin temsilcileri var, belediyenin birim müdürleri var. Gölcük Otel ihalesinin 3-4 katı büyüklükte işlerin ihalesine çıktılar, çıkıyorlar. Ödemiş’in kör kuruşuna sahip çıkılıyor” dedi.
Başkan Badem, CHP grubunun Gölcük Otel`in esaslı onarımı karşılığı kiralanmasına verdiği ret oyuna anlam veremediğini dile getirdi |
“DEVLETİN ELİNİN DEĞMESİ GEREKİYOR”
Göl kıyısı rekreasyon çalışmalarının yanı sıra otopark ve yeni piknik alanlarıyla göl kıyısına yığılmaları azaltma gayretinde olduklarını sözlerine ekleyen Badem, “Piknik alanı oluşturuyoruz. Göl kıyısında çizgili pijama ve atletle piknik yapılması gibi durumlar azalsın istiyoruz. Göl kıyısına çadır kurmayı yasakladık. Ancak piknik alanları yapıldıkça bu gibi hizmetler sunuldukça göl kıyısıyla ilgili daha katı hareket etme ihtimalimiz yükselecek. Gölcük, ne Ödemiş’e ne de Gölcük’e bırakılmayacak, buradaki yerel yönetimlerin gücüne bırakılmayacak kadar önemli bir yer, devletin elinin değmesi gerekiyor” dedi.
Başkan Mahmut Badem, Gölcük Otel`deki onarımdan yayladaki belediye projelerine, Hayvan Pazarı`ndaki duvardan Kazanlı`daki kuyu isyanına dek birçok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı |
Gölcük Yaylası’nın kanalizasyon ve arıtma sorunuyla ilgili gelen soruya da yanıt veren Başkan Badem, İller Bankası’nın %50 hibe destekli projesiyle 2014 yılında kanalizasyon çalışmalarına başlanan Gölcük Yaylası’nda kanalizasyonun bağlanacağı bir arıtma tesisinin halen inşa edilmediğine dikkat çekti.
“GÖLCÜK HALKI İSTEYECEK”
Badem, “Biz şimdi 5 kilometre asfalt yapıyoruz, 5 kilometre de kilittaş döşeyeceğiz Gölcük’te. Bunu şimdiye dek kanalizasyon altyapı çalışmaları başlar, parsellere bağlantı olur diye beklettik ancak durum değişmiyor çalışmaları başlattık. Geçen yıl ana hattı parsellere kadar getirin dedik. Biz şimdi asfaltlıyoruz, önümüzdeki yıl İZSU kanalizasyon için yolları kazacak yine bozulacak. 2014’ü geçtim. 2015-2016-2017 soruyorum ilgililer nerede? İZSU nerede? Arıtma tesisi için bizden kiraz bahçesini istediler, olur mu? Şimdi arıtma tesisi için yer kamulaştırmaya çalışıyorlar. İstenirse kısa sürede çözülür. Ama hepsinden öte Gölcük halkı fosseptikten kurtulmayı istemeli. Gölcük halkı istemeyi bilecek.
“FOSSEPTİKLER SIZDIRIYOR, NEREDE ÇEVRECİLER?”
Bugün burada fosseptikler sızdırıyor. Nerede çevreciler? Ulus Meydanı’nda bir çam ağacını kesince ortaya çıkan çevreciler nerede? 4 milyon lira üst yapıya para harcayacağım yine bozulacak” dedi.
Kırkoluk’un taşınması ile ilgili tartışmaları bir bardak suda fırtına koparmak olarak niteleyen Badem, “Burada bizim insanlarımız var, Salihli’den gelen esnaflar var. Her birine yeni yapılan alandan yer veriyoruz karşı çıkıyorlar. Arkadaşlar, Kırkoluk’ta bidon suyuyla bardak yıkanıyor, atık sular dereye gidiyor. Bizim yeni yapacağımız yerde sızdırmaz fosseptik var. 45 satış yeri var. İbadethane var. Tuvaletler var. Düzgün bir yer. Bugün Kırkoluk’ta gıda güvenliği bile tartışılır. Kilosu piyasada 30 lira olan tereyağının yarım kilosunun 6,5 liraya satıldığını görüyoruz” dedi.
Badem, Bozdağ`daki Kırkoluk Çeşmesi`nin taşınacağı alandaki inşaatı inceledi |
“BİZ, ‘HAYVAN PAZARI KÜÇÜLMESİN’ DİYORUZ”
Ödemiş Hayvan Pazarı’nda Büyükşehir tarafından çekilen duvarın öte yanında kalan padokların yıkılmasıyla ilgili konuşan Badem, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kendisine verilen sözlerin halen tutanaklarda yer aldığını vurguladı.
Badem, “Devlet memurluğu ciddiyet gerektiriyor. Bu duvarı onlar çekti biz çekmedik. Biz bize verilen söze göre sadece bariyerleri sıralamıştık ancak böyle bir durum değildi. Tapu onlarda nasıl engelleyelim? Bu hayvan pazarı küçülürse işlevini yitirir dedik. Ödemiş’in kör kuruşuna sahip çıkıyoruz. Genel Sekreter Yardımcısı aradı, siz yıkın diye. Kendi hayvan pazarımı yıkıp sana yer mi vereceğim? Bizim bilgimiz dahilinde olduğunu söylemişler evet duvar çekip yıkacaklarını biliyoruz ama biz yıkılmasın diyoruz, biz hayvan pazarı küçülmesin diyoruz” şeklinde konuştu.
MHP’Lİ ÜYELER, CHP’Yİ ELEŞTİRDİ
Toplantıda söz alan MHP’li belediye meclisi üyesi Ceyhun Kınlı, CHP’li meclis üyelerini eleştirdi. Kınlı, “Ödemiş’in sıkıntıları için neredeyse her gün başkanımızın kapısını çalıyoruz. Ödemiş’in en büyük sıkıntısı CHP’nin Ödemiş’e katkı sağlamamasıdır. Biz üç belediye meclisi üyemizle aldığımız 18 bin oyun hakkını vermek için mücadele ediyoruz. CHP’nin 12 meclis üyesi var. Büyükşehir’in Ödemiş’ten aldığının 10’da 1’i Ödemiş’e geri gelmiyor. Laf olsun diye muhalefet ediyorlar. Bu durumu Ödemişliler iyi takip etmeli. Burada toplantıya davet olduğu halde CHP’li üye yok. Anamuhalefetin Ödemiş’e katkı sunmadığını Ödemişlilerin görmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.
MHP`li meclis üyesi Ceyhun Kınlı, Büyükşehir`in Ödemiş`ten aldığının 10`da 1`ini bile geri vermediğini söyledi |
KAZANLI’DAKİ KUYU TEPKİSİNİ DEĞERLENDİRDİ
Tire’nin Yeğenli ve Ödemiş’in Kazanlı mahallelerinde Ödemiş’e içme suyu temin etmek üzere açılmak istenen sondaj kuyularına karşı verilen tepkiyle ilgili soruyu yanıtlandıran Badem, “İZSU bizden Seyrekli’de yer istedi. Verdik ancak su miktarı yeterli olmayınca açılmadı. Daha sonra Karakova’dan istediler yine verdik. Bu kez arazi toplulaştırmasıyla belediyemize ait taşınmaz vatandaşla değiş tokuş oldu yine kaldı. Sonra Kazanlı’dan yer verildi. Şimdi Kazanlı’daki tepkiyi haklı görüyorum. Çünkü Tire Yeğenli kuyuların açılmasını istemediğinde orada taviz verildi” dedi.
RAHMANLAR BARAJI’NI HATIRLATTI
Ödemiş’in içme suyu sorununun 2011 yılında Rahmanlar Barajı’nın yapımı için Ödemiş Belediyesi’nde oybirliğiyle verilen ret kararına dayandığını iddia eden Badem şöyle devam etti: “İl Başkan Yardımcısı olduğum dönemde Rahmanlar Barajı’nın 2012 yılı yatırım programına alınmasını sağladım. Ancak burada barajın içme suyu için yapılan bölümünün satın alınması şartı vardı. Ancak o gün bunu mecliste reddettiler. Barajın temeli atılamadı Ödemiş sonraki yıllarda 2 yıl susuzluk çekti. Barajın temeli 2 yıl gecikmeli olarak 2014’te atıldı. Şimdi Kazanlı’daki kuyularla çözüm aranmak istenirken oradaki halkın tepkisi dikkate alınmak zorunda”
Başar Uçar
Hiç yorum yok