SON DAKİKA

KAPATILAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN YERLEŞTİRİLECEĞİ OKULLAR BELLİ OLDU!!!

Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Türkiye genelinde 15 tane vakıf üniversitesi bulunuyor. Bunlardan 3 tanesi İzmir merkezde olan Vakıf Üniversiteleri. Kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin eğitime nasıl devam edecekleri merak konusuydu. YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er, Yükseköğretim Genel Kurulunun dün gerçekleştirdiği toplantıda, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan üniversitelerin öğrencilerinin, hangi üniversitelere yerleştirileceğiyle ilgili esasların karara bağlandığını bildirdi.
Bu kapsamda, kapatılan 13 vakıf üniversitesinin öğrencilerinin yerleştirileceği üniversitelerin belirlendiğini ifade eden Er, öğrenci sayısı fazla olan Fatih Üniversitesinin öğrencilerinin yerleştirilmesiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü, Kanuni Üniversitesinin ise eğitim öğretime başlamadığını belirtti.
Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan 15 vakıf üniversitesine ilişkin bilgi veren Er, kapatılan üniversitelerde 65 bin öğrencinin öğrenim gördüğünü ifade etti.
YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er, kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin yerleştirileceği üniversitelerin belirlendiğini açıkladı. Buna göre;
Şifa Üniversitesi öğrencileri Ege Üniversitesi’ne,
İzmir Üniversitesi öğrencileri Dokuz Eylül Üniversitesi’ne
Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri Dokuz Eylül Üniversitesi’ne, Gediz Üniversitesi’nin diğer bölümlerdeki öğrencileri İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’ne,
Buna göre, İpek Üniversitesi öğrencileri Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’ne,
Bursa Orhangazi Üniversitesi öğrencileri Bursa Teknik Üniversitesi’ne,
Canik Başarı Üniversitesi öğrencileri Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne,
Selahaddin Eyyubi Üniversitesi öğrencileri Dicle Üniversitesi’ne,
Melikşah Üniversitesi öğrencileri Erciyes Üniversitesi’ne,
Mevlana Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne, Mevlana Üniversitesi’nin diğer bölümlerdeki öğrencileri Selçuk Üniversitesi’ne,
Turgut Özal Üniversitesi öğrencileri Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne,
Zirve Üniversitesi öğrencileri Gaziantep Üniversitesi’ne,
Murat Hüdavendigar Üniversitesi öğrencileri İstanbul Üniversitesi’ne,
Süleyman Şah Üniversitesi öğrencileri İstanbul Medeniyet Üniversitesi’ne yerleştirilecek.
Prof. Dr. Er, Fatih Üniversitesi öğrencilerinin yerleştirilmesiyle ilgili çalışmaların ise sürdüğünü bildirdi.
"Seçimlerin yapılmaması üniversitelerimizde sıkıntıya yol açmamakta"
Er, bir planlama dahilinde rektörlerden oluşan ekipler kurularak, yerinde bilgilendirme ve aydınlatma çalışmalarını yürüteceklerini, bu kapsamda YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın, Brüksel'de ilgili kuruluşlarla görüşmelerde bulunacağını bildirdi.
YÖK'ün bünyesinde OHAL Komisyonu oluşturulduğunu belirten Er, şunları kaydetti:
"Üniversitelerimizdeki sürece ilişkin görevden almalar ve soruşturmalarla ilgili süreçleri koordine ediyor ve yakından takip ediyoruz. Dün itibarıyla devlet üniversitelerimizde 440'ı profesör, 525'i doçent, 654'ü yardımcı doçent olmak üzere toplamda 2 bin 239 akademik personel ile 654 idari personel, vakıf üniversitelerimizde ise 79'u akademik, 18'i idari olmak üzere toplam 97 personel hakkında işlem başlatılmış ve yürümektedir.
Akademik personelle ilgili işlemler, üniversitelerimizde başlatılmış olan işlemlerin tamamlanmasından sonra kısa süre içinde YÖK'te, idari personelle ilgili işlemler ise 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre ilgili üniversitelerde sonuçlandırılacaktır.