TORBALI’DA SOSYAL BELEDİYECİLİK ATAĞI..
Torbalı belediyesi 512 metrekarelik alanda kuracağı sosyal marketin temelini 28 Ekim’de atıyor. Başkan Görmez “ yardıma muhtaç vatandaşlarımız artık incitilmeden bu sisteme dâhil olacak” dedi.
Doğu ve Güneydoğu illerinden aldığı yoğun göç nedeniyle bazı sosyal sorunların yaşandığı İzmir’in Torbalı ilçesinde Ak Partili Belediye önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. Torbalı Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı öncesi 28 Ekim’de 512 metrekarelik alanda kuracağı sosyal marketin temelini atıyor.
Tepeköy Mahallesinde Zahire Pazarı olarak bilinen alanda yapımına başlanacak olan sosyal market projesinin temeli yarın Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez tarafından atılacak. İlçede zor şartlar altında yaşayan vatandaşların aylık gıda ihtiyacının bir kısmı Torbalı Belediyesi tarafından Sosyal Market aracıyla karşılanacak.
512 metrekarelik bir alanı kapsayacak olan sosyal market projesinin 6 ay içerisinde tamamlanması öngörülüyor. Proje, Zahire Pazarı olarak bilinen alanın çehresini de baştan sona değiştirecek. Projede sosyal marketin yanı sıra;muhtarlık ofisi,market depo alanı,kent meydanı ve süs havuzları yer alacak.
Başkan Görmez, “Önceliğimiz Halka Dönük Projeler”
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, son yıllarda Torbalı nüfusunun fark edilir derecede arttığına değinerek, halkın hayatını kolaylaştırıcı projelere öncelik verdiklerini belirtti. Üniversite öğrenimi gören öğrenciler için ilçenin ilk eğitim vakfı olan TOREV’i kurduklarını hatırlatan Adnan Yaşar Görmez, “ orantısız biçimde büyümeden, hızlı göç almadan kaynaklanan sosyal sorunlar yaşanıyor. Sosyal Marketimiz bu anlamda belediye ile vatandaş arasında modern bir köprü olacak. Yardıma muhtaç olana uzattığımız eli hiç kimse görmeyecek. Bu projeyle Torbalı Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışının en güzel örneklerini sergilemiş olacak. Temel atma törenimize tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.
Sosyal Market Nasıl İşleyecek?
1. Torbalı Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğüne müracaat eden yardıma muhtaç ailelerinin durumu ilgili muhtarlıklarca araştırılacak.
2. Yardıma muhtaç ailelere nüfus sayılarına ve gereksinimlerine göre dijital kartlar verilecek. Bu kartlara limitler yüklenecek.
3. Kart sahibi kişiler normal bir markette alış-veriş yapıyormuş gibi, kartında yüklü miktardaki limit kadar ihtiyaçlarını alabilecek.
4. Sosyal marketin stoklarına, gelen yardımların, bağışların oranına ve mevsimlik ihtiyaçlara göre limitler artırılabilecek. Ya da düşürülebilecek.