Beklenen Açıklama Nutelladan
Nutellada kullanılan palm yağının kansere yol açtığı yönünde basında çıkan bazı haberler üzerine markanın üreticisi İtalyan Ferrero firması basın toplantısı düzenledi.
Son günlerde çok tartışılan Nutella içerisinde kullanılan palm yağının kanserojen olduğu iddiasına İtalyan Ferroro firmasından açıklama geldi.
Basın toplantısında konuşan Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu; "Hodri meydan. Yanlış anlaşılmasın, bununla ilgili söylemeye çalıştığımız şey bizim kendimize olan güvenimiz, kendimize olan inancımızla alakalı. Biz ürünlerimizin güvenli olduğu hususunu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Ürünlerimizin her koşulda, güvenli olduğunun altını çizip, bunun arkasında olduğumuzu tekrar etmek istiyorum." ifadesinde bulundu.
Palm yağının 200 derecede ısıtılmasından sonra ortaya çıktığını oysa kendilerinin en kaliteli Palm yağını 80 derecede ısıtarak kullandıklarını söyleyen Gümüşlüoğlu; "Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi(EFSA)nin raporunda Nutella geçmemektedir. Dünyanın her tarafından Nutella satışları artarak devam etmektedir. Raflardan indiği yalandır." dedi.
Araştırma hakkında da konuşan Gümüşlüoğlu; "Bu çalışma çok sayıda gıda ürünü ve yağlarla ilgili. Sadece palm yağıyla ilgili bir araştırma yapmıyor. EFSA araştırmanın bu yağların maruz kaldığı işlemlerle ilgili olduğunu söylüyor. Yararlı ve zararlı olduğundan ziyade karşılaştıkları işlemlerin sonucunu gösteriyor. Bahsi geçen Palm yağı. Çok sevdiğimiz meyvelerden bir tanesi. Bütün çıkan haberlerden sonra hepimiz, konuyla ilgili şuana kadar bildiklerimizin içinde kaçırdığımız birşey oldu mu diye kendi kendimizi sorguladık. Palm yağı son derece önemli bir antioksidandır. Palm yağıyla ilgili dünyada herhangi bir yasaklama yoktur." diye konuştu.
Manisa fabrikasında bu konuyla ilgili basın ve kamuoyuna açık bir gezi düzenlenebileceğini de belirten Gümüşlüoğlu son olarak kendi denetimleriyle birlikte Sağlık Bakanlığı ve Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından denetimlerin sürekli yapıldığını da belirtti.
Hülya Ayazoğlu