SON DAKİKA

Turşu Gribe Kafa Tutuyor


Türk mutfaklarının vazgeçilmez lezzeti turşu gripten koruyor.


Grip çok hızlı yayılan ve gerekli önlemler alınmazsa ilerleyebilen bir hastalık. Uzmanlar ise turşu mayalanırken probiyotik bakterilerin çoğaldığına ve bunun da bağışıklık sistemini güçlendirdiğine dikkat çekiyorlar.


Turşu içerisinde bulunan probiyotik bakteriler sayesinde grip ve benzeri enfeksiyonlara karşı vücut korunurken grip mikrobuna karşı vücut direnci arttırıyor.


Bağışıklık sistemi açısından en faydalı gıdaların başında fermante olanları geliyor. Fermante gıda denildiğinde ise turşular ve şalgam suyunun bu noktada en çok tüketilen fermante gıdaları oluşturdukları görülüyor.


Bu gıdaların yanında ayrıca mevsim meyveleri ve sebzelerini de tüketmek gerekiyor. Bir başka fermante gıda ürünü olan tarhana da gribin önüne geçiyor. Her konuda olduğu gibi turşu tüketimi konusunda da aşırıya kaçarak fazla tuz tüketimine maruz kalmamaya ise dikkat edilmesi gerekiyor.


Hülya Ayazoğlu