Gün Işığını Görmek İstiyorlar
Demokratik Sağlık Sen Röntgen Teknisyenliği Komisyon Başkanı Ünal Çetinbaş; "Çay içerken pencereden dışarı bakmak istiyoruz` dedi.
Demokratik Sağlık Sen Röntgen Teknisyenliği Komisyon Başkanı Ünal Çetinbaş, meslektaşlarının fiziki açıdan yetersiz şartlarda çalıştıklarını söyledi. Genellikle bodrum katlarda, karanlık ortamlarda çalıştıklarını anlatan Çetinbaş, "Dinlenme ortamlarımızın en azından gün ışığını görmesini talep ediyorum. Çay içerken pencereden dışarı bakmak istiyoruz` dedi.
Demokratik Sağlık Sen Genel Merkezi tarafından İzmir`deki röntgen teknisyenlerinin katıldığı bir kahvaltı düzenlendi. Sorunların tartışıldığı toplantıda konuşan Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, röntgen teknisyenlerinin zor şartlar altında çalıştıklarını belirtti. Sendika bünyesinde kurulan Röntgen Teknisyenliği Komisyonu`nda sorun ve önerileri belirleyeceklerini belirten Demircan, hazırlayacakları dosyayı hem İzmir hem de Ankara`daki yetkililere sunacaklarını dile getirdi. Başkan Demircan, amaçlarının röntgen teknisyenlerinin modern çalışma koşullarında, iş güvenliğinin tam olarak sağlandığı birimlerde çalışmalarının sağlamak olduğunu söyledi.
Demokratik Sağlık Sen Röntgen Teknisyenliği Komisyon Başkanı Ünal Çetinbaş, kahvaltıda hastanelerde görev yapan röntgen teknisyenlerinin sıcak bir ortamda sorunlarını dile getirdiklerini söyledi. Aynı zamanda Türk Medikal Radyo Teknoloji Derneği İzmir Temsilcisi Çetinbaş, yaşanan sorunlarla alakalı olarak; "Çoğu devlet hastanesinde cihazlar eski. Havalandırmalar yetersiz. Gün ışığı görmeyen ortamlarda çalışıyoruz. Çoğu röntgen teknisyeninin dinlenme odası yok. Gün içerisinde röntgeni çekilen hasta sayısı bir hayli fazla."
"Üst öğretim hakkında röntgen teknisyenleri açısından her hangi bir düzenleme yapılmadı. Dört yıllık eğitimi tamamlayan arkadaşlar, üniversitede öğretim görevlisi olarak görev yapabilmeli. Lise ve üniversitedeki radyoloji öğretmenleri sahada çalışmadığı için yeterli olmuyorlar. Mesleğin içerisinden gelmiş röntgen teknisyenleri, gerekli üst eğitimlerini aldıktan sonra üniversitelerde veya liselerde mesleki öğretmenlik yapabilmelidirler. Bu şekilde bir eğitim ve öğretimin, nitelikli eğitim açısından daha faydalı olduğunu düşünüyoruz. Şuan izinlerimizin eskiden olduğu gibi fiili hizmet sürelerine yansımasını istiyoruz."dedi.
Kaynak: BSHA Haber Ajansı