İzmir Lokması Tescillendi
İzmir denince akla gelen ilk lezzet olan 'İzmir Lokması' coğrafi işaret tescili alarak artık koruma altında.
İzmir Ticaret Odası 8 Şubat 2011 yılında Türk Patent Enstitüsü'ne İzmir Lokmasına patent verilmesi talebiyle başvuruda bulunmuştu.
Başvuruyu değerlendiren Türk Patent Enstitüsü yapılan inceleme sonrası İzmir lokmasını kente özgü bir lezzet olarak niteleyerek koruma altına aldı.
Lokmanın tanımında; "Buğday unu, su, tuz, maya ve toz şekerle tekniğine uygun olarak hazırlanan hamurun fermantasyonundan sonra şekil verilip kızgın yağda kızartılarak şerbette bekletilmesi ile elde edildiğine" dair değerlendirmenin yer verildiği raporda ürünün ortası delikli yuvarlak şekliyle diğer şehirlerde yapılanlardan farklılaştığı belirtildi.