Ödemiş Kültür Sanat Hayatına Can Suyu
3 Mart Cuma günü Ödemiş'te kısa film gösterimi yapıldı.
Ulus Umut Tiyatro Kafe'de saat 20.30'da yapılan film gösterimine pek çok Ödemişli ilgi gösterdi.
İlçede uzunca bir süredir kendi içinde faaliyet gösteren Okuma Grubu Ödemiş, Ödemiş Felsefe Kulübü ve Ödemiş Fotoğraf Gönüllüleri (ÖFOG) katılımcılarından oluşan Ödemiş Kültür Sanat Etkinlikleri Merkezi (ÖSEM) üyelerinin organize ettiği etkinliğe ilgi beklenenin üzerinde seyretti.
Etkinlikte Ödemişli emekli öğretmen Osman Berber'in üç k ısa filminin gösterimi gerçekleştirildi. Berber'in yönetmen Mehmet Genç ile birlikte çektikleri Sular Çekilmeden, Topaç ve Terk Edilmiş Kartal Yuvası Lübbey filmlerinin gösterildiği geceye pek çok sanatseverin yanı sıra Ödemişli arkeolog Emin Başaranbilek de katıldı.
Film gösterimine soru-cevap ve söyleşinin de eşlik ettiği gecede, bölgenin tarihi ve kültürel varlıklarıyla ilgili olarak Başaranbilek de sık sık söz aldı, görüşlerini dile getirdi.
Bugüne kadar altı kısa filmi de bulunan Osman Berber, gecede duygulu anlar yaşadı, izleyenleri de duygularına ortak etti.
İlk Etkinlik Değil
Farklı aktivite gruplarından kültür, sanat, etkinlik ve düşünce üretimi kaygısıyla bir araya gelen ÖSEM üyeleri, ilk olarak Ödemiş Öğretmenevi'nde arkeolog Emin Başaranbilek'in Birgi ve Lübbey üzerine kaleme aldığı iki kitabını konu alan bir söyleşiyi gerçekleştirmişti.
Farklı Alanlardan Ortak Buluşma
Farklı meslek gruplarından benzer kaygılarla ve gönüllü katılımla bir araya gelen ÖSEM, kentin kültür-sanat hayatına farklı etkinlikler ve organizasyonlarla katkılar sunmayı hedefliyor. Gecede sinemaya gönül vermiş ve ticari kaygı taşımadan bölge insanının derdini beyaz perdeye aktarmayı hedeflemiş, aynı zamanda ÖSEM'in içinden biri olarak Osman Berber'i ve filmlerini tanıtma amacı güttüklerini ifade eden grup üyeleri, sanata ve kültüre gönül verenlerin yaşadığı doyumu da özendirmeyi hedefliyor.
Deneysel Bir Mecra
Eserler bırakarak, çeşitli alanlarda üretim yaparak başka yaşamlara temas etmenin ve bölgeye katkı sunmanın keyfini yaşamak ve yaşatmak gayesiyle yola çıkan ÖSEM üyeleri, girişimi kendileri için de bir beslenme ve öğrenme mecrası olarak görüyor.
Girişimin katkı sunmak isteyen ve öğrenmeye hevesli herkese açık olduğunu dile getiren grup mensupları, ÖSEM'in Ödemiş kültür-sanat hayatında var olan kopuk yapılara da bir çağrı ve davet olduğunu, kolektif yapıların yaşamı beslemenin ve sağlıklı, dinamik bir bilinçle sürdürmenin ilacı olduğuna vurgu yapıyor.
Henüz çok yeni olduklarını, acemiliklerini de değerlendirip ders almaya çalışacaklarını, girişimlerinin iğneyle kuyu kazmaya benzediğinin idrakinde olduklarını ifade eden üyeler, çıktıkları yolda Ödemişlilerden katılım desteği beklentilerini iletti.
Özlem Yamantürk