Mor Fesli, efelerle açıldı
Ödemiş'in tarih kokan mahallesi Birgi'de kafe restoran konseptiyle hizmet verecek Mor Fesli'nin açılışı dün yapıldı.
Birgi'nin ünlü Çınaraltı Meydan Çarşısında çınar gölgesinde yörenin ürünleriyle hazırlanan lezzetleri nostaljik bir ortamda misafirlerine sunan Mor Fesli törenle hizmete girdi.
Yöresel ürünlerle bezenmiş menüsünün yanı sıra geri dönüşüme vurgu yapan dekorasyonuyla farklı bir çizgi yakalamayı hedefleyen Mor Fesli'de musluktan aplik, paletlerden masa yapan işletmeci Hakan Ökenel dün açılış heyecanı yaşadı. Müzik dinletisinin yanı sıra yörenin halk oyunlarının da sergilendiği açılışa çok sayıda davetli katıldı. Mor Fesli efelerin eşliğinde açıldı.
Ödemişlilerin misafirlerini gönül rahatlığıyla ağırlayabileceği nezih bir ortam sunma hedefiyle yola çıktıklarını ifade eden işletme sahibi Hakan Ökenel, "Efelik kültüründe liderliğin simgesi olan mor festen esinlenerek hizmete açtığımız Mor Fesli, Birgi'nin eşsiz tarihi ve doğal dokusunun içinde ulu çınar ağacının gölgesinde kafe restoran formatında haftalık ve günlük stresten uzaklaşma şansı sunacaktır.
"ÖDEMİŞ LEZZETLERİ ÖN PLANDA"
Ödemiş'in meşhur yemeği Avukma'dan yerel ot yemeklerine, ev mantısından ızgara köfteye kadar geniş bir menü ile yörenin lezzetlerini ön plana çıkaran Mor Fesli'de hafta sonları açık büfe kahvaltı düzenlenecektir. Hafta içleri de yine bölgeye özgü lezzetlerle serpme kahvaltılarımız devam edecektir. Çınaraltı Meydan Çarşısı'ndaki Mor Fesli'nin dekorasyonunda doğaya en zararı verecek şekilde hareket ettik. Ayrıca her masaya bölgemizin ünlü efelerinin adlarını verdik. Ödemişlilerin konuklarını gönül rahatlığıyla ağırlayabilecekleri nezih bir ortamla hizmet vereceğiz. Açılışımıza katılan, çiçek gönderen ve mesajlarıyla yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
Hiç yorum yok