50 yıldır o kasaları üretiyor
Ödemiş'te domates salçası sezonu yaklaşırken kasa üretimi de hızlandı. Domates başta olmak üzere her türlü ürünün taşındığı kasaların 50 yıllık ustası Hüseyin Özdemir, elde üretimle günde 60 kasa hazırlıyor.
Ödemiş'te 14 yaşından beri ahşap kasa üretimi yapan Hüseyin Özdemir, gelişen teknolojiyle birlikte plastik kasalar yaygınlaşsa da ahşap kasaya olan ihtiyacın bitmediğini ifade etti.
50 yıldır ahşap kasa üretimi yapan 64 yaşındaki Hüseyin Özdemir, işlerinin salça sezonuna doğru daha da yoğunlaştığını belirtti. Ödemiş'te Karadurmuş Kerestecilik'teki atölyede üretime devam eden Özdemir, "Ziraatın yoğun olduğu ilçemizde halen ahşap kasaya ihtiyaç oluyor. Başka taşıma şekilleri olsa da üretici halen ahşap kasayı istiyor. Ben günde 60 kasa üretebiliyorum. Tamamı elde üretiliyor. Çam, söğüt veya kavak ağacından üretiyoruz. Parçaları birbirine bağlarken çividen başka bir şey kullanmıyoruz. Her türlü sebze ve meyve taşınıyor. Salçalık domates sezonunda talep daha da artıyor" dedi.
Ödemiş'te ahşap kasa üretimine devam eden usta sayısının giderek azaldığını söyleyen Özdemir, "Ödemiş'te 5-6 usta kalmıştır. Bu işi çekirdekten yetişmeyen yapamaz. Bu işi 14 yaşımdan beri severek yapıyorum. Sağlığım olduğu müddetçe de çalışmak istiyorum" diye konuştu.
Başar Uçar
Hiç yorum yok