En yüksek yeterlilik derecesi %727,4 ile incirde gerçekleşti
Sert kabuklu meyvelerde, 2016-2017 piyasa döneminde en yüksek yeterlilik derecesi %413,1 ile fındıkta gerçekleşti.
Sert kabuklular grubunda yer alan ve kendine yeterli olan diğer ürünler ise %113,5 ile kestane ve %108,2 ile antep fıstığı oldu.
Turunçgiller grubunda yer alan meyvelerin tamamında kendine yeterliliğin olduğu görülmektedir. Greyfurtun yeterlilik derecesi %209 olurken, limon %246,7, mandalina %209,7 ve portakal %145,1 olarak gerçekleşti.
Diğer meyveler grubunda yer alan, kendine yeterliliğin oldukça yüksek olduğu ürünlerden incirin yeterlilik derecesi %727,4, kayısının %308,7, narın %161, üzümün %141,6, elmanın %135,9 ve muzun %58,3 olarak gerçekleşti.
Toplam çay arzının büyük bir kısmı kendi üretimimizden karşılanmakta olup, çayın yeterlilik derecesi %95,4 oldu.
Seçilmiş ürünlerin yeterlilik dereceleri, 2016-2017
Hiç yorum yok