Ödemiş'te çalışmalar tam gaz...Günde 200 Büyükbaş Kesilecek
Ödemiş'te hizmete girmesi dört gözle beklenen Et Entegre Tesisi için modernizasyon çalışmaları son hız sürüyor. Ekipler, temmuz ayı ortasında tesisi açmak çaba sarf ediyor.
Ödemiş'te 1940'lı yıllardan kalma eski mezbahanın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca normlara uymadığı gerekçesiyle kapatılmasının ardından gözlerin çevrildiği Et Entegre Tesisi'nde modernizasyon çalışmaları sürüyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen tesisi kapısı açılmadan modernize edilirken tesisteki tüm ekipmanlar ve dekorasyon Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın istediği standartlara göre düzenleniyor. Ankara merkezli yüklenici firmanın çalışanları zeminden kesim bölümüne kadar her şeyi yeniliyor.
Çalışmalarla ilgili tesiste incelemelerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Şube Müdürü Cumhur Şener, tesisin temmuz ayı ortasında hizmete alınması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti.
"CANLI HAYVAN NAKLİ BİTECEK"
Ödemiş üreticisinin modern bir Et Entegre Tesisi ile üretirken kazanacağını söyleyen Şener, "Önümüzde yaklaşık 60 günlük bir süreç var. Temmuz ayının ortalarında tesisin açılması planlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyemizce açılan ihaleyi kazanan firma tepeden tırnağa her şeyi Bakanlığın istediği standartlara göre düzenliyor. Ödemiş hayvancılığına büyük katkı sağlayacak tesis, günde 200 büyükbaşa kadar kesim yapmak mümkün olacak. Şunu belirtmeliyiz ki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ne istiyorsa tesis ona göre şekilleniyor.
Kamulaştırmayla ilgili sıkıntılar da gideriliyor. Tesis hizmete sunulduğunda üreticimiz üretirken kazanma noktasına gelecek. Yani kesim için başka yerlere götürme derdi son bulacak, canlı hayvan nakli bitecek. Hem yol giderleri üreticinin cebinde kalacak, hem de yolda hayvanların kilo kaybı yaşamasının önüne geçilecek" dedi.
"TAMAMEN HİJYENİK ORTAM"
Son sistem tesiste karkas ete hava bile değmeden soğutuculu araçlar yükleme imkanının bulunacağını ifade eden Şener, "Tamamen hijyenik bir ortamda kesim yapıldıktan sonra hava bile temas etmeden araçlara yükleme yapılacak. Hiçbir kilo kaybı olmadan karkas et Ödemiş'ten yola çıkmış olacak. Et Entegre Tesisi aynı zamanda çevreye de son derece duyarlı olacak. Uzun yıllar Ödemiş'e ve tüm Küçük Menderes havzasına hitap edebilecek bir tesis haline gelecek" diye konuştu.
Başar Uçar
Hiç yorum yok