SON DAKİKA

Ödemiş`te `Sarmaşık` Mevsimi Başladı


Ödemişliler`in geleneksel lezzetlerinden olan sarmaşık otu tezgahlardaki yerini aldı.

Ödemiş`in en önemli yerel lezzetlerinin başında gelen sarmaşık otu Mart ayı ortalarına doğru çıkmaya başlıyor.
Pazarcıların binbir zahmetle toplayarak tezgahlara getirip halkla buluşturduğu sarmaşık otu, geçtiğimiz hafta da Ödemişli hanımların pazar alışverişi listesinde ilk sıralardaydı.
Uzmanların tansiyon ve kolesterol sorunu yaşayan hastalara tavsiye ettiği, iştah açma ve hazmı kolaylaştırma gibi faydalara sahip olan sarmaşık otu; Mayıs ayının sonlarına kadar pazarlarda bulunabiliyor.
Acı ve tatlı olarak iki çeşidi olan otun bir bağı 6 ile 8 lira arasında değişen fiyatlara satılıyor.
Bol soğanlı yapılan sarmaşık otu kavurması ve sarmaşıklı omlet ise Ödemişliler`in favorileri arasında.
Sarmaşık otunu pişirirken ise metal kaşık kullanılmaması ve tuzunun yemek piştikten sonra konulması dikkat edilmesi gereken özellikler olarak biliniyor.